ordetochboken

Veronica von Schenck

In Böcker och sånt, Deckare i synnerhet on 14 december 2010 at 15:19

Så här ser hon ut, Veronica von Schenck. En av de nyare och mer spännande deckarförfattare som dykt upp under de senaste åren.

von Schenck, Kristina Ohlsson, Christoffer Carlsson och skrivarsystrarna Grebe & Träff känns som namn man verkligen hoppas att förlagen tänker satsa på, så att de får utvecklas och växa in i riktigt bra författarskap. Helt säker kan man förstås inte vara. På förlagen vill de ha en Dan Brown (läs Jan Wallentin), hur gärna vi läsare än slipper.

Inte läst något av Veronica von Schenck än? Då är det hög tid. Önska dig en av hennes böcker i julklapp! Eller varför inte båda? Den första heter Änglalik och den andra Kretsen. Svenska deckarakademin nominerade Kretsen till priset för bästa svenska kriminalroman det året den kom ut. Själv är jag mer förtjust i Änglalik. I den får von Schenck till en härlig blandning av någon slags svensk noir, amerikansk nutidsthrillerkänsla och svenskt lugn. Det låter märkligt, jag vet, men det är mycket intressant. Och nytt. Och helt annorlunda än i princip allt i genren här i Sverige.

God julläsning!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: