ordetochboken

Bokmässan – nu gäller det, snart smäller det!

In Böcker och sånt on 09 september 2010 at 12:35

Snart är det dags för den stora tillställningen i väster. Bokälskarnas paradis: Bokmässan. Det är svettigt, det är trångt, det är stressigt och jäkligt jobbigt. Och alldeles, alldeles underbart. Alla ni som någon gång har varit där vet precis vad jag pratar om. På lördagen är själva mässgolvet helt enkelt inte någon walk in the park att forcera. Det kan ta 40 minuter att bara ta sig från A till B. Ändå gör man det, år efter år. Det går ju inte att låta bli.

http://www.bok-bibliotek.se/

Mässan har ett visst tema varje år, och i år är det Afrika som gäller. Många författare vi annars inte skulle se här kommer och visar upp sig och pratar om sina böcker. Oerhört intressant! Inte blir det mindre intressant av att sydafrikanen Deon Meyer, en av de allra bästa kriminalförfattarna just nu, kommer. Dessutom dyker en annan av genrens giganter upp: Andrew Taylor. Ett måste!

Liksom tidigare bjuder mässan (nej, inte bokstavligen – seminarierna kostar pengar!) på en mängd intressanta seminarier att lyssna på och montrar att besöka. Barn- och ungdomsförfattaren Mårten Sandén (Petrinideckarna, ni vet) är på plats. Kabusa förlag har två franska författare på besök samt danskan Pia Juul.

Och säkert som amen i kyrkan kommer köerna – som alltid – att ringla långa utanför Piratförlagets monter när Jan Guillou ska signera böcker. Business as usual på vissa sätt, men ändå nytt och spännande på en massa andra sätt.

Vi ses i Götet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: